Pentru cei aflați la început, primul contact cu mașina de brodat poate fi descurajant.

Mulți pleacă de la ideea că o mașină de brodat computerizată, fiind și atât de scumpă, își face treaba aproape singură.

Ei văd din exterior la cei care fac broderie cum mașina brodează, iar intervenția omului este foarte mică în tot acest proces.

Vrând nevrând ne ducem cu gândul la zicala „munca e pentru mașini, nu pentru oameni‟.

Pare o oportunitate bună de afaceri și o situație ideală, în care ai un utilaj automatizat care necesită doar supraveghere.

De aici poate și o anumită desconsiderație din partea unora, care cred că, de fapt, întreg meritul pentru un produs brodat la mașină îi revine „fierătaniei‟ și nu omului care lucrează cu ea.

Toate aceste concepții încep să se schimbe atunci când suntem confruntați cu situația concretă, avem mașina de brodat și dorim să începem să facem proiectele la care am visat.

În cele mai multe cazuri lucrurile nu ne ies din prima și asta ne poate descuraja foarte ușor.

De ce se întâmplă asta?

Pentru că pe lângă investiția într-o mașină de brodat mai este necesar să învățăm și meșteșugul brodării, chiar dacă este vorba despre o mașină automată.

Al doilea sfat este să începeți cu un proiect simplu.

Unele persoane așteaptă luni de zile până își fac timp sau curaj să încerce să facă prima broderie pe mașina proaspăt cumpărată.

Altele în schimb sunt dornice să înceapă imediat cu cele mai spectaculoase modele sau proiecte.

După părerea mea ambele variante au anumite neajunsuri.

Pentru cei care lasă să treacă un timp până să încerce singuri, o parte din informațiile primite de la noi în timpul instructajului se vor pierde.

O să fie multe puncte în care se vor bloca și nu își mai amintesc pașii următori, și atunci vor începe să caute răspunsuri și informații. Cu toate că le spun explicit că mă pot suna și îi ajut cu tot ce au nevoie, au o anumită jenă să o facă pentru că au lăsat atâta timp să treacă și nu au făcut nimic, sau ora și ziua în care își găsesc ei timp să încerce sunt nepotrivite.

Cealaltă categorie este constituită din cei puși pe fapte mari, care au investit într-o mașină cu dispozitive speciale, gen mărgele sau tăiere TCD și doresc să înceapă direct cu acele proiecte complicate. Au mai cumpărat și un soft de digitizare scump și vor să și digitizeze modelul, iar apoi să îl brodeze.

Și în acest caz șansele de reușită sunt minime. Poate ai norocul să îți iasă primul proiect, poate și al doilea, dar la un moment dat te vei poticni și acolo începe frustrarea.

Sfatul meu este să luați lucrurile „pas cu pas‟ (citat celebru) și să înțelegeți procesul, să înțelegeți mașina de brodat, cum lucrează, care sunt fenomenele care se petrec acolo, cum funcționează softul de digitizare, etc.

Sunt pline rețelele sociale de postări în care oamenii se plâng că mașina de brodat a mers bine câteva zile, după care a început să scoată ața de suveică deasupra, sau să prindă ața de brodat dedesubt, sau să strângă țesătura, etc.

Asta pentru că au făcut totul mecanic și nu au înțeles cu adevărat cum funcționează mașina de brodat.

Așadar începeți cu un proiect cât mai simplu, într-o singură culoare, pe o țesătură stabilă.

După ce înțelegeți cum funcționează mașina, cum trebuie gândit un model de broderie, puteți trece și la softul de digitizare.

Puteți începe cu texte de 8-10 mm înălțime. Sunt ușor de creat și nu ar trebui să vă pună probleme.

Trebuie să înțelegeți cum funcționează densitatea, pull compensation, underlay, punctul de intrare și ieșire, etc.

Abia apoi puteți începe să creați forme.

Un prim proiect reușit, pe lângă faptul că vă dă posibilitatea să înțelegeți și să învățați lucruri, vă va crește și încrederea în voi, ceea ce este foarte important.

Al treilea sfat: folosiți materiale potrivite și de calitate.

În primul rând informați-vă despre ațe, ace, inserții.

Vedeți care este rolul lor, de câte feluri sunt, care sunt potrivite pentru proiectul vostru.

Parte din aceste informații și altele le găsiți în blogul nostru, adică aici.

Apoi, după ce ați identificat ce fel de ață, ac și inserție doriți să folosiți, asigurați-vă că produsele pe care le aveți sunt de calitate.

Nu încercați la primele proiecte să folosiți material ieftine, de calitate îndoielnică, pentru că încă nu stăpâniți îndeajuns acest meșteșug pentru a găsi soluțiile potrivite la problemele întâmpinate.

Sunt cazuri în care s-au preluat stocuri de ațe de la cel care a vândut mașina de brodat. Este posibil ca aceste stocuri să aibă o anumită vechime sau să fi fost depozitate în condiții improprii.

Evitați să folosiți aceste material când sunteți la început.

Faceți un efort și cumpărați materiale de calitate, iar după ce veți căpăta destulă experiență puteți introduce treptat și materiale mai vechi sau de calitate mai slabă.

În concluzie, asigurați-vă că mașina este pregătită corespunzător, aveți un model simplu, digitizat de un profesionist, aveți o țesătură stabilă îngherghefată corect, folosiți materialele potrivite și de calitate. Aceasta este rețeta succesului primelor broderii făcute pe noua voastră mașină de brodat.

După ce ați citit acest articol iar platforma cursdebroderie.ro va fi funcțională, veți înțelege de ce am structurat cursurile în acest fel.

Cum ajutăm noi clienții care cumpără mașini de brodat Galaxy?

  • Le oferim mașini de brodat de bună calitate.
  • Facem instructaj 1 la 1 timp de două zile și lucrăm împreună primele modele.
  • Oferim asistență telefonică sau online în toate problemele legate de broderia.computerizată (date de contact de la furnizori, recomandăm ce materiale să folosească, ce soluții să adopte în diferite situații,etc).
  • Primesc acces gratuit la platforma de curs unde vor găsi toate informațiile de care au nevoie și unde or învăța diverse procedee și metode de a-și crește calitatea și productivitatea.

Dar așa cum știți deja, serviciile noastre nu sunt destinate exclusiv clienților Galaxy, ci tot conținutul online este disponibil oricui este interesat, iar platforma de curs va putea fi accesată de oricine pe baza unui abonament lunar.

Sperăm ca în foarte scurt timp să venim cu vestea bună că platforma este funcțională și poate fi accesată.

Suntem aici să vă ajutăm să reușiți.

Comentarii

  1. Burlan 10 mart. 2021 at 9:12 am - Reply

    Ar fi fost minunat să va „descopar”acum 3 ani,acum rata merge,timpul trece si varsta își spune cuvântul dar mă bucur să invat lucruri noi si pentru asta va urmăresc si va multumesc,sanatate si spor!