Acele pentru mașina de brodat pot fi de diferite tipuri. Sistemul de ace folosit la mașinile industriale și semi industriale este DBxK5. Unii distribuitori o să vă ofere DBx1, pentru că dimensional corespund.

Aici se poate vedea diferența între cele 2 sisteme. Acele pentru mașina de brodat DBxK5 au gaura prin care trece ața mai mare și rotunjită. Acest lucru asigură o trecere mai ușoară a aței și previne ruperile dese.

Sunt două caracteristici de care trebuie să ținem seama în alegerea acului potrivit pentru broderia noastră: finețea și tipul de vârf.

Finețea pleacă de la 60 și merge până la 110, iar vârful poate fi normal ascuțit sau rotunjit.

Diferente intre ace
Tipuri de ace

Acestea sunt tipurile de ace cel mai des folosite la broderie. Avem de la acele RG care sunt de fapt cu vârful foarte puțin rotunjit și până la SUK care au un vârf mediu rotunjit.

Este important să alegem acul corect în funcție de țesătura pe care brodăm.

Finețea acului se alege în primul rând în funcție de grosimea aței pe care o folosim. Folosirea incorectă a acelor poate duce la defecte mai mari sau mai mici în cadrul broderiei.

Poți vedea în catalogul Madeira ce ace recomandă ei pentru tipurile de ață și să aplici aceeași formulă pentru alți producători.

În clipul de mai jos ai explicații despre folosirea acelor, montajul corect pe mașină și frecvența cu care acestea se schimbă.

Este important să știm să alegem acum corect pentru broderia noastră și mai ales să știm ce ace avem pe mașină. În acest sens pregătim un curs online în care vă învățăm tot ce trebuie să știi despre cum să alegi acul potrivit și multe altele.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla când va fi lansată platforma de curs. Dacă ai ratat articolul despre inserții, îl poți vedea aici.

Abonează-te la canalele de YouTube și urmărește pe Facebook pentru a vedea ce am mai pregătit pentru tine.

Comentarii

  1. […] Ac pus incorect. Este foarte important ca acul să fie pus corect pe mașină. Un articol despre ace și cum se montează corect pe mașină puteți vedea aici. […]