Episodul 5 din podcastul despre broderie în care vă vom spune în detaliu povestea începutului EMBRO în broderie

Primim destul de des întrebarea: o să pot să învăț să lucrez pe mașină de brodat? Este greu?

Ce trebuie să știți este că lucrul pe mașină nu este greu deloc. Veți auzi în acest podcast povestea începutului nostru în broderie, dar vă vă putem da și multe alte exemple. Considerăm că oricine poate învața să lucreze cu o mașină de brodat computerizată, iar cei care nu au reușit de fapt nu au vrut cu adevărat sau nu le-a plăcut.

Vă spunem din experiența de peste 20 de ani în broderie, în care am întâlnit toate categoriile de persoane utilizând mașinile de brodat. Pe o parte dintre acestea le-am învățat chiar și noi.

Acest fapt constituie un avantaj pentru cei care vor să angajeze oameni care să lucreze la mașină de brodat. Poate fi utilizată de oricine, chiar dacă nu are nici cea mai mică experiență în domeniul broderiei sau confecțiilor. Mai mul decât atât, fiind vorba despre o mașină automată, dacă broderiile executate sunt destul de mari ca durată, operatorul mașinii poate să mai facă și altceva. Bineînțeles, având în permanentă mașină sub supraveghere.

Mașinile de ultimă generație cu ecran tactil sunt acum mult mai ușor de utilizat.  La Galaxy avem și variante de calculator cu meniu în limba română.

Avem apoi avantajul ecranelor mari, pe care putem vedea broderia și progresia ei, putem vedea ordinea culorilor, poziția exactă a broderiei și multe altele. Toate aceste opțiuni nu existau pe mașinile de brodat în trecut. Odată cu progresul tehnologic, mașinile de brodat devin tot mai ușor de utilizat.

Se pune tot mai mult accent pe automatizare, astfel încât intervenția omului să fie cât mai mică. Totul este intuitiv și ușor de realizat. Chiar și frecvența de rupere a aței este mult mai mică odată cu introducerea noilor tehnologii. Asta constituie un mare plus, mai ales în cazul începătorilor, la care bagatul aței în ac și revenirea modelului în punctul în care s-a produs ruperea aței, poate constitui un disconfort.

Pe zi ce trece utilizarea mașinilor de brodat devine din ce în ce mai facilă, iar broderiile care se pot realiza pe mașinile de ultimă generație sunt din ce în ce mai complexe.

Că o ultimă noutate, s-a introdus la mașinile cu masă plană și mai multe capuri sistem de tensionare a ațelor automat. Tot acest tip de mașini pot fi dotate cu sistem de ungere sub presiune programabil. Se poate programa frecvența și durata ungerii, fără a fi nevoie că mașină să se oprească. Mai multe puteți vedea aici.

Toate acestea vin în ajutorul utilizatorului, pentru a face munca cât mai ușoară.

Așa cum spunem și în podcast, utilizarea mașinii nu trebuie să vă îngrijoreze, indiferent de vârstă, pregătirea sau experiența pe care o aveți.

Tot în sprijinul vostru venim și cu o platformă de cursuri, unde veți avea acces la materiale video sau articole scrise care vă vor învața pas cu pas ce trebuie să faceți. Vom încerca în timp să acoperim toate aspectele legate de brodare, începând de la programarea mașinii, până la lucrul cu cele mai dificile materiale, sau cele mai complexe broderii.

Fie că vorbim despre broderii cu găuri sau broderii cu șnur, mărgele sau paiete, broderii 3D, pe șepci și multe altele.

Podcast despre broderie poate fi ascultat și pe telefon sau tabletă. Puteți descărca episodul de aici.

Asculta pe spotify
Asculta pe apple podcasts
Asculta pe google podcasts

Contactează-ne

Pentru mai multe informații, sfaturi sau păreri, suntem la un telefon distanță.