Episodul 6 din podcastul despre broderie în care vom discuta depre identificarea celor mai căutate produse brodate.

Avantajul la broderie este că plaja produselor brodate este foarte vastă. Exemple de produse care pot fi realizate am mai enumerat aici și aici. Ceea ce trebuie noi să facem este să identificăm aceste produse. Trebuie să știm că există 2 tipuri de afacere spre care putem să ne îndreptăm:

  • servicii de broderie
  • produse finite

Dacă alegem să facem doar servicii de broderie trebuie să avem în vedere trebuie să ne optimizăm activitatea cât se poate de bine.

Al doilea aspect de luat în seama este volumul comenzilor necesare pentru a fi profitabili. De regulă aici profitul pe produs este mai mic și se calculează în general la numărul de împunsături. Cei care apelează la noi pentru a-și cumpăra o mașină de brodat beneficiază în primul rând de această consiliere în alegerea mașinii, iar noi le pot spune cam cât produc aceste mașini pe zi. Este clar că cele mai profitabile sunt broderiile cât mai mari și dacă se poate cât mai multe bucăți pe comandă.

În online este ușor să apelăm la keyword planner din Google Ads. Aici putem vedea numărul de căutări dar și concurența. Este foarte important să analizăm firmele concurente și să ne dăm seama care este avantajul nostru față de ele. Poate locul în care se află, sau poate alte detalii care ne-ar putea avantaja.

În offline este foarte importantă rețeaua proprie în care ne desfășurăm activitățile profesionale sau personale. Un rol important îl au persoanele din jurul nostru, cu care interacționăm. Fie că sunt rude sau prieteni, fie că sunt membri ai comunității sau colegi. Rata de conversie în offline este mai mare, pentru că vorbim de interacțiune directă.

Dacă va îndreptăți spre produse cu broderie, aici valoarea adăugată este mai mare. Când realizați un produs, nu vă calculați costul broderiei în funcție de numărul de împunsături, ci în funcție de valoarea pe care aceasta o adaugă produsului. În plus aveți profit și de pe urma produsului realizat. Dacă nu vreți să faceți voi produse, puteți să vindeți produse gata făcute de la distribuitori, pe care le personalizați prin brodare.

O soluție bună de comercializare este varianta de magazin online. În toate aceste cazuri, este foarte important să alocați resurse pentru marketing, pentru că fără marketing nu o să reușiți să vindeți, oricât de bun ar fi produsul vostru. Este important că produsul vostru să răspundă unei nevoi existente în piață, și asta trebuie voi să identificați în primul rând. Dacă vreți să faceți un produs nou, pe care lumea nu îl caută, aveți nevoie de foarte multe resurse. În acest caz trebuie în primul rând să creați nevoia, și apoi să veniți cu produsul care satisface această nevoie.

Despre toate astea vă vorbim mai pe larg în acest episod de podcast.

Podcast despre broderie poate fi ascultat și pe telefon sau tabletă. Puteți descărca episodul de aici.

Asculta pe spotify
Asculta pe apple podcasts
Asculta pe google podcasts

Contactează-ne

Pentru mai multe informații, sfaturi sau păreri, suntem la un telefon distanță.