Episodul 2 din primul podcast despre broderia computerizată din România.
Aici facem o scurtă descriere a mașinilor de brodat și de ce să ținem cont când cumpărăm o mașină de brodat. În mod normal ar trebui să începem cu pregătirea unei astfel de afaceri, dar știind că subiectul despre mașinile de brodat reprezintă un mare interes, am decis să începem cu acest subiect.
Afacerea poate să fie în domeniul confecții croitorie, adică există un atelier unde sunt produse diverse articole pe care se poate pune și broderie, sau poate fi atelier exclusiv de broderie. Dacă este vorba de în primul caz, ponderea broderiei în produs poate fi mică, iar dotarea se poate face doar cu o mașină casnică sau semi-industrială, în al doilea caz, o mașină industrială este alegerea necesară.
La fel se va proceda și cu produsele cu multă broderie (veșminte preoțești, costume populare, etc.). Alegerea corectă este mașina industrială de brodat. Față de versiunile mai ieftine, mașinile industriale de brodat au o productivitate mult superioară, iar cu ajutorul lor crește productivitatea și implicit și profiturile.
Mai jos sunt prezentate cele mai populare 3 tipuri de mașini de brodat.
Mașina de brodat, alături de softul de digitizare reprezintă principala investiție într-o afacere axată pe broderie.
Am făcut referire atât în ceea ce privește prețurile cât și performanțele la mașinile cu un singur cap, care sunt cele mai căutate. Atât marile firme cât și micile ateliere folosesc aceste mașini. Primele pentru a face mostre și teste premergătoare producției, pentru celelalte reprezintă chiar principalul mijloc de producție.
Podcast despre broderie poate fi ascultat și pe telefon sau tabletă. Poți descărca episodul de aici.