Ideea acestei serii de articole mi-a venit în momentul în care am constatat că Wilcom Truesizer, cel mai folosit soft pentru vizualizare, editare și conversie a broderiilor a fost scos de pe piață de firma deținătoare.

Era un soft gratuit pentru broderie foarte util, mai ales pentru că puteai vedea cu el broderia pe calculator, deci pe un ecran mare, dar și mai important puteai să faci conversia dintr-un limbaj de mașină de brodat în altul.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu broderia computerizată am să explic pe scurt: fiecare mașină de brodat poate citi modelele într-un anumit format (de exemplu mașinile de brodat Brother citesc format PES. iar mașinile Galaxy folosesc limbaj DST.)

Există persoane care au intrat în posesia unor modele în format DST. dar vor să le folosească la mașina Brother. Cu acest soft pot converti modelul din DST. în aproape orice limbaj existent pe piață.

Softul funcționa foarte bine și l-am recomandat tuturor clienților mei (și nu numai) pentru a converti ușor modelele pe care vor să le folosească.

Am făcut chiar și un articol despre cum se instalează și cum funcționează, pe care îl puteți vedea aici.

Partea bună este că, cei care au apucat să descarce softul îl pot folosi în continuare, iar partea și mai bună este că am început să caut alternative și am găsit, poate și mai bune.

Clasificarea softurilor de broderie.

  • Softuri de vizualizare, editare și conversie
  • Softuri de vizualizare a modelelor în miniatură în explorerul calculatorului
  • Softuri de digitizare

Despre prima categorie o să vorbesc în acest articol, iar despre celelalte în articole viitoare.

Softuri gratuite pentru broderie- vizualizare, editare și conversie.

Poate dacă o să căutați o să găsiți mai multe, dar eu m-am oprit la 3 softuri pe care le-am găsit și le consider utile.

Funcția principală care mă interesează este aceea de conversie, și de aceea am urmărit în primul rând acest aspect.

  1. Bernina Artlink

Este un soft dedicat pentru cei care au mașini de brodat Bernina, dar nu numai.

Cu ajutorul lui putem vizualiza broderiile, le putem redimensiona (ATENȚIE: numărul de împunsături rămâne același, deci nu este indicat să măriți sau să micșorați modelul mai mult de 5-10%), le putem roti, întoarce în oglindă, putem vedea ordinea culorilor și secvența de brodare, putem converti în destul de multe limbaje.

DESCARCĂ GRATUIT BERNINA ARTLINK AICI

În video-ul de mai jos puteți vedea cum se instalează și cum funcționează softul

2.My editor

Acest soft are toate funcționalitățile celui de mai sus, dar mai are ceva în plus: putem să multiplicăm broderiile, la redimensionare prin comanda auto density își recalculează împunsăturile și putem adăuga paiete la câte o împunsătură.

Este un soft excelent pentru cei care sunt la început sau pentru cei care nu au un soft de digitizare. Faptul că poți să combini mai multe broderii și să le așezi în poziția de care ai nevoie, este un mare plus.

DESCARCĂ GRATUIT MY EDITOR AICI

În video-ul de mai jos puteți vedea cum se instalează și cum funcționează softul.

3.Dime Embroidery Toolshed

Acest soft m-a impresionat plăcut prin aspectul foarte aerisit și ușurința cu care poți lucra cu el.

Are aceleași funcții ca My Editor, cu excepția paietelor, dar marele avantaj că recalcularea densităților când modificăm dimensiunea broderiei se face automat. Nu mai este nevoie de nici o comandă suplimentară.

Acest brand Dime este destul de nou pe piață, sau poate nu am auzit eu de ei până acum. Din câte am văzut la o privire rapidă, pare să facă lucruri de calitate.

DESCARCĂ GRATUIT EMBROIDERY TOOLSHED AICI

În video-ul de mai jos puteți vedea cum se instalează și cum funcționează softul.

Sper că aceste informații îți sunt de folos, iar în articolele următoare o să mai vorbesc și despre alte tipuri de softuri gratuite pentru broderie.

Dacă vrei să descoperi tainele broderiei sau ale digitizării modelelor de broderie, te invit pe platforma noastră cursdebroderie.ro.

Poți obține accesul la platformă aici.

Comentarii

  1. Gradinaru Antoneta 1 oct. 2022 at 5:22 am - Reply

    Buna ziua , va urmăresc cu drag . Ne putem descurca cu aceste software dacă vrem sa facem conturul pozelor de pe telefon ? Multumesc.