Broderia spartă poartă tot felul de denumiri, în funcție de zonă geografică sau alte criterii. Am găsit denumiri de broderie spartă, broderie cu găuri, broderie ciur, broderie anglaise, etc.

Utilizatorii de mașini de brodat au căutat întotdeauna soluții pentru realizarea broderiei sparte, fie prin dispozitive care se pot monta pe mașina de brodat, fie prin utilizarea unor alte ajutoare.

În continuare vom prezenta diferite modalități de realizare a acestora, începând cu cele mai rudimentare metode, până la cele mai complexe.

Broderie spartă cu găuri independente

Este formată din găuri propriu zise cu o anumită distanță între ele. Metoda cea mai simplă de realizare a acestei tip de broderie este prin folosirea unor preducele. Problema însă, este găsirea formei și dimensiunii potrivite de preducea.

Dacă aceste găuri se fac după ce materialul este brodat nu putem face această tăietură foarte aproape de margine. Pe marginea găurii o să rămână o țesătură vizibilă, ceea ce la o broderie cu ață în contrast, se vede.

Broderie sparta cu gauri independente

Pentru tipurile de broderie spartă cu găuri independente, Galaxy propune sistemul boring.

La broderia manuală aceste găuri se fac cu ajutorul unor forfecuțe speciale. Posesorii de mașini de brodat caută să eficientizeze întreg procesul de brodare, astfel recurgând la anumite metode de a face găurile.

Este de fapt vorba de un cuțit care se pune în locul acului, care taie țesătura prin împungere. Prin acest procedeu nu se pot face găuri de dimensiuni foarte mari, iar calitatea tăieturii nu este perfectă. Se poate monta pe orice mașină de brodat care folosește ace DBXK5. Trebuie doar să se anuleze senzorul de semnalizare a aței rupte, pentru că pe acest ac nu se lucrează cu ață.

Cel mai important lucru este însă digitizarea.

Procedura de digitizare este una specială și trebuie să știm anumite elemente și să aplicăm anumiți parametri.

Am întâlnit multe cazuri în care oamenii îmi spuneau că au dispozitiv de broderie spartă la mașina de brodat, dar nu știu să îl folosească.

Distribuitorii livrează dispozitivele, dar rămâne în sarcina clienților să afle cum se folosesc și ce se poate face cu ele.

La EMBRO, arătăm clienților cum se folosec toate dispozitivele de pe mașinile de brodat Galaxy. Cum se digitizează modelele, cum se brodează cu acele dispozitive.

Si pe platforma cursdebroderie.ro vom avea lecții despre broderia spartă și alte tipuri de dispozitive folosite la mașinile de brodat.

Un scurt video despre digitizarea pentru sistemul boring puteți vedea mai jos.

Broderie sparta tip fereastra

Broderie spartă cu găuri tip ferestre

La acest tip de broderie se decupează niște ferestre mai mari, care ulterior se pot umple cu broderie tip dantelă.

Pentru tipul de broderie spartă cu fereastră decupată, o metodă simplă este aceea de a topi materialul din găuri cu un letcon de lipit. Dezavantajul este că materialul are un aspect de ars pe marginile găurii și devine aspru. Este un proces destul de anevoios și trebuie lucrat cu mare grijă și precizie (există riscul să ardem și ața de brodat). Se poate folosi doar pe materiale sintetice.

Pentru toate aceste tipuri de broderie spartă, Galaxy propune dispozitivul TCD de la Judy’s Device.

Dispozitivul TCD este un vârf cald atașat de capul mașinii de brodat. Cu el se pot tăia țesăturile sintetice în orice formă și dimensiune dorită. Avantajul este că marginea țesăturii este sigilată și nu se destramă. Apoi se acoperă marginea cu broderie și se obține o broderie de cea mai înaltă calitate.

Cu acest dispozitiv se pot tăia găuri, dar și materialele de aplicație, având astfel multiple utilizări.

Sistemul de tăiere cu laser

Pentru toate aceste tipuri de broderie, Galaxy propune sistemul de tăiere cu laser.

Sistemul de tăiere cu laser funcționează pe același principiu ca dispozitivul TCD.

Acum sistemul de tăiere laser poate fi instalat și pe mașina de brodat Galaxy cu braț liber cu un singur cap de brodare. Un astfel de sistem puteți vedea în acest video

 

La fel ca TCD, el poate fi folosit și la tăierea aplicațiilor.

Inginerii de la Galaxy oferă soluții pentru toate tipurile de broderie. Fie că vorbim despre broderie spartă, mărgele, paiete, șnur, broderie prosop, broderie cu aplicație, găsim întotdeauna soluțiile potrivite pentru clienții noștri.

Comentarii